Politică
16 decembrie 2017

S.O.S. Un nou atac asupra românilor din Cernăuți. Persoane necunoscute au furat Tricolorul și drapelul UE de pe unul din edificiile românilor din Cernăiți

S.O.S. Un nou atac asupra românilor din Cernăuți.  Persoane necunoscute au furat Tricolorul și drapelul UE de pe unul din edificiile românilor din Cernăiți
16 decembrie 2017

S.O.S. Un nou atac asupra românilor din Cernăuți. Persoane necunoscute au furat Tricolorul și drapelul UE de pe unul din edificiile românilor din Cernăiți

În data de 16 decembrie 2017, la ora trei și două minute de noapte un grup de persoane necunoscute au furat tricolorul și drapelul Uniunii Europene de pe edificiul Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți – informează Agenția BucPress.

Potrivit înregistrărilor fixate de camera video a Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi”, 4 persoane necunoscute au furat pe rând, mai întâi, drapelul național al României, iar apoi cel al Uniunii Europene. Răufăcătorii au lăsat pe fațada clădirii doar drapelul Statului Ucrainean. Conducerea Centrului Cultural Român s-a adresat sâmbătă, 16 decembrie  către organele de drept  în legătură cu acest incident, punându-le la dispoziție înregistrările video în care sunt fixate detaliile acestui act de vandalism.

Intervievat în această dimineață de reporterul BucPress, președintele Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi”  din Cernăuți  Vasile Tărâțeanu a precizat că va mai face o sesizare către   Înaltul Comisar pentru Minorități Naționale visavi de acest caz, precizând, totodată, că asemenea incidente nefericite își au explicația și prin lipsa unor luări de atitudine a autorităților ucrainene, cum au fost cazurile pichetării Centrului Cultural Român  ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți de către forțele naționaliste extremiste  ucrainene din 27 septembrie și 1 decembrie 2017, fără ca autoritățile să fi luat vreo atitudine față de aceste excese.

BucPress reamintește că zilele trecute Președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți Vasile Tărâțeanu, membru de onoare al Academiei Române, s-a adresat în mod oficial către Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale, Lamberto Zannier, pentru a interveni pe lângă autorităţile centrale şi locale ucrainene, astfel încât să fie oprite atacurile şi ameninţările, atât la adresa lui personală cât şi la adresa comunităţii româneşti din Ucraina – informează Agenția de știri BucPress din Cernăuți.

În apel se menționează că „de la atacuri mediatice permanente din partea forţelor naţionaliste extremiste ucrainene, dar şi din partea autorităţilor, s-a trecut la insinuări, falsuri şi chiar la ameninţări fizice directe”. În data de 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, un grup de 40 de naţionalişti extremişti din formaţiunea paramilitară „Corpul naţional” au intrat cu forţa în incinta Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi, „vociferând ameninţări directe la adresa mea, în calitatede preşedinte al Centrului Cultural Român. În timpul pichetării (bănuiesc, neautorizate) a Centrului nostru, am fost ameninţat cu violenţa fizică şi cu escortarea forţată în România. Mi s-a atras atenţia că toate acesta se vor întâmpla dacă voi mai îndrăzni să mă implic în organizarea vreunui protest faţă de noua lege a educaţiei sau altor acţiuni în apărarea comunităţii” – se spune în apel.

BucPress 

 

 

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 4570


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți