Social
Redactor: Svetlana Pantea
05 februarie 2019

Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici” din Cernăuţi a intrat în topul celor mai bune 10 universităţi din Ucraina

Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici” din Cernăuţi a intrat în topul celor mai bune 10 universităţi din Ucraina

Conform raportului mondial publicat de Ranking Web of Universities (Webometrics), Universitatea Naţională din oraşul Cernăuţi a intrat în topul celor mai bune 10 instituţii superioare de învăţământ din Ucraina.

Pe primele trei locuri s-au poziţionat Universitatea Naţională „Taras Şevcenko” din Kiev, Universitatea Tehnică, Institutul politehnic „Igor Sikorskii” din Kiev şi Universitatea de Stat din Summy.

Pe locul 4 s-a clasat Universitatea Naţională „Iv.Franko” din oraşul Lviv, iar pe locul 5 – Universitatea Naţională „V.N.Karazin” din Harkiv.

În total, în ratingul celor peste 24 mii de instituţii superioare de învăţământ ale lumii au intrat 323 de universităţi din Ucraina.

Indicatorii luaţi în calcul de ranking-ul Web of Universities (Webometrics):

50% – Vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al Universităţii le primeşte de la terţe părţi;

5% – Prezenţa online – poziţia în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe Internet;

10% – Deschiderea – numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate;

35% – Excelenţa – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu.

Paginile web ale instituţiilor au fost incluse în top grație realizării planului de acţiuni privind informatizarea sferei educaţionale din Ucraina, care include conectarea tuturor subdiviziunilor universitare la Internet, la bazele de date educaţionale şi ştiinţifice internaţionale, elaborarea şi menţinerea site-urilor web, precum şi dezvoltarea serviciilor informaţionale.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an. 

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1646


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți