Social
Redactor: Sergiu Barbuța
04 februarie 2021

Ucraina: Peste 78% din cetățeni cred că lucrurile în țară merg într-o direcție greșită

Ucraina: Peste 78% din cetățeni cred că lucrurile în țară merg într-o direcție greșită

Majoritatea ucrainenilor cred că în ţară lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită, arată un sondaj de opinie realizat de Centrul „Monitorizarea socială”.

Conform datelor sondajului,78,3 la sută din ucraineni consideră că în ţara noastră lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită. Doar 21,7 la sută spun că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună.

Față de decembrie 2019, ponderea celor care sunt de părere că țara se îndreaptă într-o direcție greșită a crescut cu 33 la sută.

Lista surselor de îngrijorare ale populaţiei se deschide cu creșterea tarifelor la utilități (80,3%), majorarea prețurilor și inflația (79,3%), declinul economic (77,9%), Rezolvarea conflictului militar din estul Ucrainei (73,7%) șomajul (71,2%), corupția și nepotismul (67,3%), îmbogățirea oligarhilor și sărăcirea cetățenilor obișnuiți (66,5%) etc.

Sondajul mai arată că ucrainenii sunt mai puţin îngrijoraţi de relația dintre Ucraina și Rusia (42,6%), starea democrației și a libertăților politice (42%), întoarcerea Crimeii (38,7%) și restabilirea relațiilor comerciale și economice reciproc avantajoase cu Rusia (36,7%).

În același timp, 87% dintre respondenți au răspuns negativ la inițiativa Guvernului de a majora tarifele la gaz, electricitate și încălzire de la 1 ianuarie 2021.

Sondajul a fost realizat în perioada în perioada 15-25 ianuarie 2021. Volumul eşantionului a fost de 3.014 persoane.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 342


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți