Social
Redactor: Marin Gherman
01 iunie 2020

Ucraina: Cea de a treia etapă a relaxării carantinei, care nu se va aplica în regiunea Cernăuți

Ucraina: Cea de a treia etapă a relaxării carantinei, care nu se va aplica în regiunea Cernăuți

La 1 iunie, în Ucraina începe cea de a treia etapă de relaxare a măsurilor de carantină. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în momentul de față nu sunt pregătite pentru această etapă regiunile Volyn, Donețk, Lviv, Rivne, Cernăuți și orașul Kiev.

În aceste regiuni și în capitală la 100 mii de populație revin mai mult de 12 bolnavi, iar regiunea Donețk nu corespunde criteriilor, deoarece au fost efectuate mai puține testări decât numărul necesar, potrivit Agenției BucPress.

În acest context, Premierul ucrainean, Denys Șmygal, citat de Radio Ucraina Internațional, a subliniat că situația epidemiologică în majoritatea regiunilor țării permite ca de la 1 iunie să fie deschise sălile sportive, instituțiile de învățământ, să fie reluat circuitul transportului auto de pasageri interurban, precum și a celui feroviar.

În contul său de Facebook Denys Șmygal a notat: „Începând cu ziua de astăzi, Ucraina trece la etapa următoare de relaxare a restricțiilor de carantină. În decursul ultimelor două săptămâni s-a observat  că numărul noilor îmbolnăviri a fost aproximativ egal cu cel al persoanelor tratate. Situația epidemiologică în majoritatea regiunilor dă posibilitate ca de la 1 iunie să fie deschise sălile sportive și centrele de fitness, instituțiile de învățământ, să fie reluate circulația auto și traficul feroviar între regiuni”.

Potrivit șefului executivului, deciziile privind ridicarea acestor și altor restricții în fiecare regiune urmează să fie luate de comisiile regionale pentru securitatea epidemiologică și situațiile de urgență.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 504

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți