Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
10 iunie 2018

Românii din Cernăuți au aprins o lumânare în memoria bucovinenilor deportați în Siberia

Românii din Cernăuți au aprins o lumânare în memoria bucovinenilor deportați în Siberia

În această duminică de cireșar, din inițiativa Societății ,,Golgota”, a românilor din Ucraina, cu susținerea Prototopului de Storojineț Vasile Covalciuc  și a bisericii din centrul raional la Storojineț a fost organizat un parastas întru pomenirea sufletelor nevinovate a miilor de români care au avut de suferit de pe urma regimului totalitar sovietic și care au fost deportați în gulagurile siberiene, în Kazahstan și Finlanda, scrie corespondentul nostru Vasile Rauț.

La parastas au participat un sobor de preoți din raion, reprezentanți ai comunității românești din Ucraina, profesori și oameni de cultură, lideri ai asociațiilor national-culturale și jurnaliști veniți să aprindă o lumânare întru amintirea miilor de români care și-au găsit sfârșitul vieții mult prea departe de leagănul copilăriei și de patria limbii române.

Cu un mesaj din partea doamnei Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți a fost prezent domnul consul Edmond Neagoe.

Astfel de manifestări sunt menite să reaprindă flacăra memoriei în sufletele românilor din nordul Bucovinei și astfel încât istoria neamului nostrum să nu fie uitată niciodată. În această zi a fost pomenit și marele bărbat al neamului românesc Iancu Flondor, mormântul căruia se află alături de Monumentul bucovinenilor deportați în neagra străinătate...

BucPress


Reportaj foto de V. Acatrini

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 804
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți