Social
Redactor: Mirela Amarie
13 decembrie 2019

Pentru Spitalul de Copii din Cernăuți a fost achiziționat cel mai modern echipament

Pentru  Spitalul de Copii din Cernăuți a fost achiziționat cel mai modern echipament

Recent, a fost achiziționat echipament nou pentru unitatea de terapie intensivă neonatală a Spitalului Clinic Regional pentru Copii.  Potrivit departamentului de sănătate al Administrației de Stat Regionale Cernăuți, pentru a îmbunătăți îngrijirea bebelușilor prematuri, s-a achiziționat un incubator a cărui valoare este  de peste  1 milion UAH.

„Nu există incubatoare similare în unitățile sanitare din regiune. În plus, după cum ne-au informat reprezentanții furnizorului american, în Ucraina este, de asemenea, unul dintre primele sale loturi de producție. Acest echipament are o configurație maximă. Suntem convinși că va accelera și va îmbunătăți îngrijirea copiilor care au nevoie de ea”,  a afirmat șeful Spitalului Clinic Regional pentru Copii, Mykola Cepil.

Șeful unității de terapie intensivă neonatală Alexei Kozma spune că, în medie, pe parcursul anului, la unitatea structurală a spitalului sunt tratați 210-240 de copii, dintre care 65-70% necesită asistență medicală în condiții artificiale.

„Incubatorul oferă condiții adecvate de viață pentru copiii cu greutatea mai mică de 1,5 kg. De regulă, copilul se află în incubator până la greutatea și stabilizarea corespunzătoare a indicatorilor vitali, dar nu mai puțin de două săptămâni. Echipamentul achiziționat va permite crearea condițiilor necesare pentru umiditatea, temperatura și izolarea fonică a copilului. În plus, acesta este echipat cu o sursă de oxigen, care este foarte importantă, deoarece adesea bebelușii prematuri au nevoie de oxigen artificial”, a adaugat Alexei Kozma.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 368
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți