Social
Redactor: Marin Gherman
22 august 2019

O grădiniță cu două grupe românești va fi inaugurată astăzi la Cernăuți

O grădiniță cu două grupe românești va fi inaugurată astăzi la Cernăuți

La Cernăuți va fi inaugurată astăzi, 23 august, o grădiniță unde vor fi educați peste 100 de copii. Grădinița va avea patru grupe, două dintre care cu procesul de învățământ și educație în limba română. Anunțul a fost făcut de primarul orașului Cernăuți, Oleksii Kaspruk, citat de Agenția BucPress.

Deschiderea acestei grădinițe a devenit posibilă datorită eforturilor mediului asociativ românesc, diplomaților români acreditați la Cernăuți și părinților, care au cerut deschiderea unei grădinițe românești în vechea urbe bucovineană. Până acum a existat o singură grupă de copii români, la grădinița nr. 1. Un pas înainte, ca rezultat al numeroaselor demersuri și inițiative, este inaugurarea grădiniței nr. 54, unde vor fi educați zeci de copii români. Grădinița este nouă, fiind cheltuiți din bugetul orașului și statului peste 16 milioane de grivne pentru reconstrcuție și dotare.

Potrivit conducerii grădiniței, contactată de BucPress, procesul de învățământ va fi lansat de facto în data de 2 septembrie.

Vom reveni cu un reportaj de la fața locului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1651

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți