Social
Redactor: Svetlana Pantea
22 octombrie 2019

La Rarencea, comuna Mahala a fost deschis noul corp al grădiniţei de copii

La Rarencea, comuna Mahala a fost deschis noul corp al grădiniţei de copii

Acest sfârşit de octombrie auriu va rămâne pentru multă vreme în inimile locuitorilor Rerencea din comuna Mahala, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi. În cea de-a 21-a zi a lunii octombrie a fost dat în exploatare noul corp al clădirii, destinat grădiniţei de copii. 

Potrivit primarului Comunei Teritoriale Unite Mahala, în această grădiniţă vor fi educaţi 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani. Fiind un sat populat în mare parte de ucraineni, procesul de educare al copiilor se va desfăşura în limba ucraineană. În plus, ea  menţionat că pe teritorul comunei există trei grădiniţe româneşti, încă una urmează să fie deschisă, precum şi două grădiniţe cu limba de predare ucraineană în satul Rarencea.

Proiectul, valoarea căruia constituie circca 5 milioane grivne, a fost finanţat în proporţie de 50 la sută prin Programul subvenţiilor de stat pentru infrastructură, restul cheltuielilor fiind acoperite din bugetul comunitar.

De menţionat că noul corp al gărdiniţiei este dodat cu mobiler confortabil, paturi compacte şi toate cele necesare pentru desfăşurarea procesului de educare a copiilor. În plus, au fost efectuate lucrări de reparaţie şi în încăperile vechi, gărdiniţa devenind, în acest sens, un complex întreg, oferind posibilitate piticilor să crească şi să se dezvolte în condiţii adecvate.  

La deschiderea oficială a grădinţei au participat autorităţile locale, în special primarul comunei Mahala, doamna Elena Nandriş, precum şi alte persoane care au contribuit la realizarea acestui proiect. Oaspeţii au fost întâmpinaţi aşa cum se cuvine cu pâine şi sare şi cu un recital de cântece şi poezii pregătit de viitorii discipoli ai grădiniţei.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 260

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți