Social
Redactor: Mirela Amarie
13 decembrie 2019

În Ucraina a fost eliminat principiul „pietonul are întotdeauna dreptate”

În  Ucraina a fost eliminat principiul „pietonul are întotdeauna dreptate”

În Ucraina, reglementările de circulație au fost schimbate, iar de acum înainte persoanele din scaunele cu rotile sunt incluse în rândul participanților circulației rutiere cu anumite drepturi și responsabilități. De asemenea, Curtea Supremă a Ucrainei a desființat principiul „pietonul are întotdeauna dreptate”.

Este vorba despre verdictul dat referitor la un caz de accident rutier din Kiev, când un pieton a declanșat un accident, traversând pe culoarea roșie. Ca rezultat, bărbatul a fost lovit de un autovehicul, al cărui șofer nu a depășit viteza și nu a putut evita coliziunea. Drept urmare, victima  trebuie acum să compenseze costul reparației autoturismului, iar suma depășește 100.000 USD.

Cazul este înregistrat sub numărul 296/2509/16-c pe site-ul Registrul unic al hotărârilor judecătorești și a durat aproximativ 4 ani.

Hotărârea instanței actuale este considerată de  avocați a fi revoluționară și fără precedent, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra unor cazuri similare, deoarece judecătorii trebuie să țină cont de verdictul Curții Supreme a Ucrainei.

Deci, pe viitor, pietonii neatenți își vor pierde nu doar sănătatea, ci și banii din buzunare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 302
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți