Social
Redactor: Elvira Chilaru
09 mai 2021

În Transcarpatia a fost instalat Clopotul Victoriei, simbolizând sfârșitul eliberării Ucrainei în cel de-al Doilea Război Mondial

În Transcarpatia a fost instalat Clopotul Victoriei, simbolizând sfârșitul eliberării Ucrainei în cel de-al Doilea Război Mondial

Un simbol memorial a fost inaugurat pe Colina  Gloriei din Ujgorod, centrul regional al Transcarpatiei, de Ziua Memoriei și a Reconcilierii.

Acum un an, în Ujgorod Volodymyr Zelensky anunța instalarea a patru clopote în Ucraina: Clopotul Memoriei în regiunea Lugansk și Clopotul Victoriei în regiunea Transcarpatia - acestea ar trebui să simbolizeze începutul și sfârșitul eliberării Ucraina în cel de-al doilea război mondial, precum și Clopotul Păcii în Donețk și Clopotul Unității în  Simferopol, care va marca revenirea tuturor teritoriilor la Ucraina.

Serviciul de presă al Consiliului orașului Ujgorod anunță, că  pe 8 mai la Ujgorod a fost inaugurat  „Clopotul Victoriei”. La evenimentele dedicate Zilei Comemorării și Reconcilierii și a 76-a aniversare a Victoriei asupra nazismului au fost prezenți șeful administrației regionale de stat Transcarpatia Anatoliy Poloskov, șeful Consiliului Regional, Oleksiy Petrov, șefi ai structurilor forțelor de ordine, reprezentanții clerului, veterani, militari și voluntari.

Participanții au onorat memoria celor ce și-au dat viața  în lupta pentru eliberarea Ucrainei și victoria asupra nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial, au depus flori la mormintele celor uciși în operațiunea antiteroristă din estul Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 251


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți