Social
Redactor: Mariana Struț
21 august 2019

În regiunea Cernăuți prețul la cartofi cel mai înalt în ultimii 10-15 ani

În regiunea Cernăuți prețul la cartofi cel mai înalt în ultimii 10-15 ani

La finele lunii august 2019 în piețile angro cartofii sunt vânduți cu 11 – 12 grivne (0,4$). Acest preț este dublu în comparație cu prețul care a fost în perioada resprectivă a anului 2018.

Potrivit lui Ștefan Gligor președintele Asociației Agricole Private de arendă „ Spicul de Aur” din satul Stroești, raionul Noua Suliță, în acest an recolta de cartofi va fi mult mai mică decât în ultimii 10-15 ani și nu doar în regiunea Cernăuți ci în general pe toată Ucraina. Cauza unui preț atât de înalt sunt ploile abundente care au căzut în lunile când cartofii cresc, adică surplusul de umezeală a dus la putrezilrea legumelor.

”În piețile angro cartofii acum sunt vânduți cu 11-12 grivne (0,4$). Adică de 2 ori mai scump decât în perioada respectivă a anului 2018. Prețul totuși va scădea puțin în perioada recoltării soiurilor târzii de cartofi, aproximativ la începutul lunii septembrie. Așa se întâmplă pe piața agro-alimentară într-un an recolta este mai scăzută, anul viitor agricultorii sădesc mai mult, nu se vinde, în alt an sădesc mai puțin – crește prețul”, a mai adăugat Ștefan Gligor într-un interviu pentru UA: Bucovina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 308

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți