Social
Redactor: Mariana Struț
19 aprilie 2021

Gimnaziul din localitatea Clișcăuți, regiunea Cernăuți - școală fără sală de sport

Gimnaziul din localitatea Clișcăuți, regiunea Cernăuți - școală fără sală de sport

La Gimnaziul din localitatea Clișcăuți, districtul Nistrean, regiunea Cernăuți nu există sală de sport. Din această cauză, copiii sunt nevoiți să facă sport chiar în sălile de  cursuri - fac încălziri, joacă șah și dame.

Pentru a construi o sală de sport, sunt necesare 13 milioane de grivne. Din bugetul Comunei Clișcăuți ar putea fi alocate doar 10% din această sumă, potrivit UA Bucovina.

Pavlo Sherepera, elevul gimnaziului, participă la concursuri de alergare și sărituri. El spune că lipsa unei săli de sport îi afectează nivelul de antrenament. Pe vreme caldă se antrenează la stadion, iarna studiază teoria.

Timp de aproape 70 de ani de existență a gimnaziului, nu a existat nicio sală de sport în el. Directorul Nadiya Bodnar a spus că în ultimii cinci ani au făcut apel la autoritățile centrale și locale să aloce bani pentru construcții.

Potrivit șefului departamentului regional de educație Ludwiga Țurcan, comunitatea trebuie să finanțeze lucrările, în același timp, gimnaziul poate solicita bani suplimentari în cadrul programului „Școală dotată”. Deja a fost trimisă o solicitare în acest sens. În același timp, anul trecut instituția a solicitat un proiect finanțat de fondul de dezvoltare regională, dar nu a  beneficiat de finanțare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 376


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți