Social
Redactor: Marin Gherman
06 aprilie 2020

Crucea Roşie a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava un aparat cu care poate stabili în 40 de minute prezenţa noului coronavirus

Crucea Roşie a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava un aparat cu care poate stabili în 40 de minute prezenţa noului coronavirus

Crucea Roşie a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava un aparat de testare RT-PCR prin care se poate stabili în 40 de minute prezenţa sau nu a noului coronavirus, a anunţat, luni, preşedintele Crucii Roşii Suceava, Cornel Dediu, citat de Agerpres.

El a spus că echipamentul iPontiac, donat SJU Suceava, este un sistem complet automatizat de detectare a acidului nucleic (ARN/ADN) şi utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezenţa virusului SARS CoV 2, obţinerea rezultatului fiind posibilă în 40 de minute.

Dediu a precizat că donaţia s-a făcut în urma sponsorizări de un milion de euro pe care a primit-o Crucea Roşie, pentru achiziţionarea de aparate de testare rapidă.

„Această donaţie a fost posibilă datorită sponsorizării de 1.000.000 euro primită de Crucea Roşie de la OMV România şi care a avut ca destinaţie achiziţionarea a zece aparate de testare rapidă, din care unul a ajuns la Suceava”, a spus Dediu.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 288

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți