Social
28 iulie 2014

Circulația pe autostrada Cernăuți-Suceava a fost reluată

Circulația pe autostrada Cernăuți-Suceava a fost reluată
După cinci zile de proteste și blocări ale autostrăzii Cernăuți-Suceava, locuitorii din raionul Hliboca au restabilit circulația mijloacelor de transport  pe drumul european 86.
Oamenii din satele Ceahor, Corovia, Molodia, Valea Cosmin și Voloca, împreună cu primarii din comunele respective au avut o întâlnire luni (28 iulie) cu președintele Consiliului raional  Hliboca, Grigore Vanzureac,  și cu reprezentanți ai direcției de interne. Protestatarii și-au spus durerile, declarând că sunt gata să stea în stradă până nu vor pirmi o garanție în scris de la autorități în care să se specifice că tinerii din regiunea Cernăuți nu vor fi înrolați în rândurile armatei și duși în Estul Ucrainei.
Conducerea raionului Hliboca a promis  să organizeze de urgență sesiunea consiliului raional și să se adreseze către Președintele țării, pentru a găsi o soluție de compromis. În caz că problema dată nu va fi soluționată pozitiv locuitorii din raionul Hliboca au declarat că vor ieși din nou în stradă și vor bloca circulația atât la ieșirea din orașul Cernăuți, cât și la frontiera ucraineano-română.
Potrivit ultimelor informaţii, au fost deblocate şi autostrăzile Cernăuţi-Herța, Cernăuţi-Kiev și Cernăuţi - Republica Moldova.  Autorităţile locale au dat asigurări că înrolarea în armată va fi sistată pentru locuitorii zonei respective. Această sistare este, însă,  una temporară, comunică reprezentanţii comisariatelor militare. 

BucPress

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1094


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți