Social
Redactor: Mariana Struț
06 mai 2021

Cernăuți: Școlile medii generale au reluat procesul de învățământ

Cernăuți: Școlile medii generale au reluat procesul de învățământ

La Cernăuți, o treime din școli au reluat procesul educațional cu prezența fizică după două luni de carantină severă. O altă parte a școlarilor studiază într-o formă mixtă. Școlile sunt aprovizionate cu antiseptice, iar profesorii poartă măști.

Denis Kurutin, elev în clasa a II-a, studiază la școala N 5 al orașului Cernăuți. Pentru prima dată timp de două luni a fost la cursuri față în față. La această instituție procesul de învățământ se desfășoară în formă mixtă  - într-o zi copiii învață acasă, următoarea – sunt prezenți la lecții.

„Îmi place mai tare la școala pentru că aici asculți mai atent profesorul și nu îți distragi atenția”, spune Denis, potrivit UA Bucovina.

Potrivit mamei lui Denis, Iryna Kurutina, în timpul carantinei, copilul petrecea cea mai mare parte a timpului la computer, deoarece nu funcționau nici cercurile extrașcolare, a stat doar acasă.

În timpul învățământului on-line, femeia a fost nevoită să stea alături de copil, deoarece este mai dificil să-i concentrezi atenția asupra lecției de la distanță.

Școala a ales forma mixtă de educație pentru a reduce riscul de infectare. Profesoara școalii primare Ilona Hrys a spus că școala are aproape 800 de elevi. Profesorii și copiii în clasă stau cu măști.

Din cele 45 de școli din oraș, educația cu normă întreagă a fost reluată pe deplin la 14 instituții. Încă trei școli învață în mediul on-line din cauza reparațiilor.

Potrivit șefului departamentului educație din cadrul Consiliului orășenesc, Serhiy Martyniuk, școlile care au reluat educația cu normă întreagă sunt asigurate cu dezinfectanți. Soldurile neutilizate din ultimul semestru ar trebui să fie suficiente până la sfârșitul anului școlar.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 312


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți