Social
Redactor: Mariana Struț
21 octombrie 2019

Bufet suedez pentru elevii din orașul Cernăuți

Bufet suedez pentru elevii din orașul Cernăuți

În cursul acestei săptămâni conducerilor școlilor și comitetelor părintești li se va prezenta meniul nou pentru elevi, a anunțat Serghii Martyniuk, șeful Departamentului cernăuțean al învățământului.

„Din anul 2020 Departamentul învățământ din nou va cerceta posibilitatea schimbării meniului școlar, asigurării copiilor nevoiași cu alimentație gratuite, introducerea meselor suedeze”, a specificat Serghii Martyniuk.

Reamintim că în anul 2015 în 3 școli cernăuțene (6,16 și 28) a fost introdus bufetul suedez la clasele primare. Elevii s-au alimentat după acest sistem timp de un an.

”Experimentul respectiv a fost unul de succes. Copiii din clasele primare puteau alege de sine stătător ce doresc să mănânce la micul dejun – în aceasta și constă ideea meselor suedeze. Însă după ce se încheie micul dejun rămân foarte multe deșeuri alimentare. Din acest motiv s-a recurs la formula standard sandviș sau chiflă și un ceai”, a mai adăugat Serghii Martyniuk.

Potrivit funcționarului, în cadrul Departamentului este angajat un inginer alimentar, care urmează să elaboreze meniul pentru mesele suedeze, care urmează să fie adoptat de Serviciul de stat al consumătorilor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 372

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți