Social
Redactor: Marin Gherman
13 decembrie 2019

Au fost prezentate rezultatele unui proiect de educație civică realizat în Ținutul Herța

Au fost prezentate rezultatele unui proiect de educație civică realizat în Ținutul Herța

În comunele Ostrița, Mahala și Herța, regiunea Cernăuți, pe parcursul anului 2019 s-a desfășurat proiectul  „Curs de bază al eficienței civice și comunicării”. În incinta Bibliotecii regionale „Mihailo Ivasiuk” din Cernăuți a avut loc conferința de presă consacrată bilanțului realizării programului din raionul Herța, alături de comunele Ostrița și Mahala.

Pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie a anului 2019 în cadrul mini-proiectului ”Învățământ civic – cheia dezvoltării locale”, femei – reprezentante ale diferitor etnii din raionul Herța al regiunii Cernăuți au participat la diverse traininguri cu tematicile: drepturile omului, media instruire, strategii în dialogare, educație financiară.

Un bilanț al realizării proiectului este inaugurarea expoziției fotografice ”Fețe simple ale unei istorii anevoiasă” la Casa de cultură din orașelul Herța.


La conferința de presă au participat: Serghei Hakman – vicepreședintele Fondului de caritate ”Resurse și inițiative comune”, Vera Țârdea – deputat al Consiliului raional Herța, Natalia Fileac – directorul Bibliotecii regionale „Mihailo Ivasiuk” din Cernăuți, Mirela Amarie – bibliotecară la Biblioteca raională „Gheorghe Asachi” din Herța, jurnalist al Centrului Media BucPress, asociație a jurnaliștilor români din Ucraina, Natalia Neceaeva-Iuriiciuk – trainerul Universității pentru adulți.

Pe parcursul proiectului au avut loc traininguri pentru adulți, cursuri de formare profesională și educație civică, expoziții de fotografii despre personalitățile Ținutului Herța.

Proiectul a fost realizat de Fondul de caritate ”Resurse și inițiative comune” cu suportul DVV International Ukraine în cadrul proiectului ”Voci regionale – studii civice pentru adulți pentru dezvoltarea drepturilor și posibilităților comunităților locale în Ucraina și Bilorusia” în colaborare cu Asociația ucraineană a studiilor pentru adulți cu sprijinul Ministerului afacerilor externe al Germaniei Auswärtiges Amt.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 395
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți