Social
18 mai 2019

40 de medici din România, în vizită la Cernăuți pentru a iniția noi colaborări dintre universitățile de medicină (AUDIO)

40 de medici din România, în vizită la Cernăuți pentru a iniția noi colaborări dintre universitățile de medicină (AUDIO)

La Cernăuți a avut loc o întâlnire a unei delegații de medici români, cadre didactice de la universitățile de medicină din București, Sibiu, Iași și alte orașe, cu reprezentanții Universității Bucovinene de Medicină din Cernăuți – informează Agenția BucPress.

Potrivit profesorului dr. Mircea Beuran, președintele Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, care a acordat un interviu în exclusivitate postului de Radio Cernăuți și Agenției BucPress, scopul vizitei a fost de a iniția noi colaborări dintre universitățile de medicină din România cu Universitatea din Cernăuți. „Ne dorim, așadar, să deschidem poarta colaborării”, a spus Mircea Beuran, intervievat de jurnalistul Marin Gherman. „Gândim că sănătatea și instruirea medicală nu are granițe”, a spus  președintele Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, adăugând că vor fi implementate proiecte academice în domeniul geneticii, medicinii interne, pediatriei, farmaceuticii, chirurgiei, cardiologiei intervenționale.

Vizita a fost apreciată la cel mai înalt nivel de medicul Aurel Roșca, consilier regional Cernăuți, vice-președintele Societății Medicale „Isidor Bodea” din Cernăuți. Dr. Aurel Roșca a precizat pentru Radio Cernăuți că astfel de vizite vor sta la baza unor viitoare proiecte în domeniul medicinii practice, dar și medicinii ca disciplină de învățământ.

La întâlnire au mai participat consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, rostind un mesaj de încurajare a unor astfel de inițiative de colaborare bilaterală interuniversitară, rectorul Universității de Medicină din Cernăuți, Taras Boiciuk, care a primit o diplomă de onoare din partea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, semnată de rectorul acad. Ionel Sinescu, profesorul universitar Iuzko Oleksandr și expertul Ministerulu Sănătății din Ucraina, dr. Ion Mihalcean,

Interviul cu dr. Mircea Beuran și dr. Aurel Roșca, acordat Radio Cernăuți, poate fi audiat în subsolul acestui text.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


 

Material audio
dr. Mircea Beuran și dr. Aurel Roșca în dialog cu jurnalistul Marin Gherman, Radio Cernăuți

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 733

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți