Politică
Redactor: Svetlana Pantea
13 decembrie 2019

Volodimir Zelenski contează pe sprijinul UE privind situaţia din Ucraina

Volodimir Zelenski contează pe sprijinul UE privind situaţia din Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi-a exprimat speranţa în ceea ce priveşte menţinerea unităţii în Uniunea Europeană privind sprijinul Ucrainei. De asemenea, speră la continuarea sancţiunilor impuse Federaţiei Ruse până la implementarea deplină a Acordurilor de Pace de la Minsk şi restabilirea intergrităţii teritoriale a Ucrainei.

„Sper că liderii statelor membre ale UE vor menține unitatea în sprijinul suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și în continuarea sancțiunilor asupra Federației Ruse până la implementarea deplină a Acordurilor de la Minsk și restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a spus Zelenski în timpul unei convorbiri telefonice cu președintele Consiliului European, Charles Michel în ajunul reuniunii Consiliului Europei, în cadrul căreia liderii UE vor discuta despre continuarea sancțiunilor economice împotriva Rusiei.

Șeful statului l-a informat pe președintele Consiliului European despre reluarea procesului de reglementare pașnică a conflictului cu Federația Rusă în Donbass, după o pauză de trei ani. Zelensky a confirmat că Ucraina va rămâne un partener de încredere privind tranzitul de gaze și a mulțumit UE pentru sprijinul acordat în cadrul negocierilor trilaterale. Charles Michel a salutat progresul Ucrainei în implementarea reformelor de integrare europeană și a reafirmat disponibilitatea UE de a continua să ofere asistența necesară în acest proces.

Agenţia BucPress.eu – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 382
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți