Politică
Redactor: Elvira Chilaru
25 aprilie 2021

Viktor Orban a promis că va începe în curând vaccinarea ungurilor de peste hotare

Viktor Orban a promis că va începe în curând vaccinarea ungurilor de peste hotare
25 aprilie 2021

Viktor Orban a promis că va începe în curând vaccinarea ungurilor de peste hotare

"Avem acum 3,5 milioane de persoane vaccinate, astfel încât terasele din apropierea cafenelelor și restaurantelor pot fi deschise ", a declarat premierul ungar Viktor Orban pentru Radio Kossuth.

Potrivit acestuia, la jumătatea săptămânii viitoare numărul vaccinărilor împotriva Covid-19 va fi de aproape 4 milioane, iar apoi va fi posibil să se deschidă teatre, săli de sport, grădini zoologice, stațiuni și piscine, locuri de joacă, sport și evenimente de divertisment. Cu toate acestea, este obligatoriu ca cetățenii să dețină  un certificat care să confirme vaccinarea.

Orban a subliniat că țara va fi „repornită” în etape. De asemenea, este planificată vaccinarea adolescenților cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani cu Pfizer.

"În curând, când toți cei care s-au înregistrat vor fi vaccinați și vor rămâne încă suficiente vaccinuri în Ungaria, le vom oferi maghiarilor care locuiesc în alte părți ale lumii. Deci, vor putea veni la noi pentru a primi vaccinul”, a spus Orban.

Trebuie remarcat faptul că în prezent rata mortalității de la coronavirus la un milion de locuitori este cea mai mare din lume anume în Ungaria. Și asta în ciuda vaccinării a unei cincimi din populație.

Cinci țări cu cea mai mare mortalitate din Covid-19: Ungaria, Republica Cehă, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 654


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți