Politică
Redactor: Elvira Chilaru
09 aprilie 2021

Transcarpatia lichidează inspecțiile „de tip sovietic” ale școlilor și introduce un audit instituțional independent

Transcarpatia lichidează inspecțiile „de tip sovietic” ale școlilor și introduce un audit instituțional independent
09 aprilie 2021

Transcarpatia lichidează inspecțiile „de tip sovietic” ale școlilor și introduce un audit instituțional independent

Experți independenți vizitează școlile secundare din regiunea Transcarpatia pentru a  desfășura o nouă procedură pentru analiza activităților educative, care a înlocuit certificarea de stat a instituțiilor de învățământ.

Potrivit d-nei Maria Sighetiy, șefa Serviciului de Stat pentru Calitatea Educației din regiunea Transcarpatia, ideea auditului instituțional a constat în  refuzul  la inspecții de tip sovietic al școlilor, sarcina cărora a fost să găsească probleme în școală. Auditul nu este organizat pentru  a pedepsi, ci de a sprijini școlile și de a le recomanda  cum să devină mai bune. Acesta este un nou format de cooperare la nivelul local și național, care este cheia ameliorării viitoare a educației ucrainene.

Serviciul intenționează să efectueze primul audit instituțional în luna mai a acestui an. Experți independenți cu experiență vor studia mediul educațional din școală, cum este organizat spațiul, dacă sunt furnizate condițiile de învățare și de lucru, cum este atmosfera în timpul lecțiilor și pauzelor, cum lucrează profesorii cu elevii în lecții, ce metode folosesc și modul în care evaluează realizările academice ale elevilor. Experții vor acorda o atenție specială activității directorului și vor studia măsura în care deciziile sale de management contribuie la îmbunătățirea calității activităților educaționale și modul în care se ocupă de dezvoltarea școlii.

Potrivit Mariei  Sighetiy, pentru a colecta informații obiective despre școală, experții vor inspecta terenul școlii, cel de sport  și locurile de joacă, sălile de clasă, sala de sport și alte spații, precum și vor  participa la cursuri, vor  comunica cu directorul și reprezentanții guvernării  instituției, vor ancheta elevii, părinții și profesorii lor.

„Pe baza rezultatelor auditului  școala va obține concluzii care să ateste că școala se descurcă normal și ce anume trebuie de schimbat pentru a ameliora situația. Experții vor oferi, de asemenea, recomandări - sfaturi practice, profesionale cu privire la îmbunătățirea calității școlii pentru director și fondator, deoarece depinde de fondator dacă școala va avea resursele necesare pentru reparații, achiziționarea de  echipamente și pentru a pune în aplicare alte recomandări ", specifică  șefa  Serviciului de Stat pentru Calitatea Educației din regiunea Transcarpatia, Maria Sighetiy.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 758


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți