Politică
Redactor: Marin Gherman
20 aprilie 2021

Secretarul de stat Oana Ursache a participat, alături de doi reprezentanți ai DRP la întrunirea Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României

Secretarul de stat Oana Ursache a participat, alături de doi reprezentanți ai DRP la întrunirea Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României

Secretarul de stat Oana Ursache a participat azi, alături de doi reprezentanți ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) – Radu Nicolae Cosma și Gabriel Micu, la întrunirea Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României.

În cadrul acestei ședințe a fost abordată importanța deosebită pe care DRP o acordă comunităților istorice, dar și pregătirea demersurilor instituționale pentru acordarea de burse elevilor etnici români care studiază limba română sau sunt înscriși la școlile cu predare în limba română din regiune.

Secretarul de stat a subliniat necesitarea unor modificări legislative în ceea ce privește activitățile Departamentului, pentru a putea răspunde într-o manieră mai eficientă la solicitările românilor de peste hotare.

DRP este o instituție deschisă la dialog și transparență. Ne dorim să colaborăm cu toate instituțiile statului român în beneficiul comunităților de români din străinătate, motiv pentru care ne manifestăm deschiderea pentru participarea la consultările organizate pe teme care vizează conaționalii noștri din diaspora și din comunitățile istorice. Doar printr-o colaborare instituțională strânsă putem să demarăm proiecte și acțiuni concrete destinate românilor, oriunde s-ar afla, potrivit unui comunicat al DRP.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 591


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți