Politică
Redactor: Elvira Chilaru
21 ianuarie 2022

Republica Cehă renunță la vaccinarea obligatorie, iar numărul de infectați cu COVID-19 crește

Republica Cehă renunță la vaccinarea obligatorie, iar numărul de infectați cu COVID-19 crește
21 ianuarie 2022

Republica Cehă renunță la vaccinarea obligatorie, iar numărul de infectați cu COVID-19 crește

Guvernul ceh a abrogat un decret prin care vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie pentru profesioniștii cheie și persoanele de peste 60 de ani. Guvernul a făcut acest pas pentru a evita „aprofundarea divergențelor” în societate, în timp ce numărul zilnic de cazuri noi a atins cote record.

Premierul Petr Fiala a declarat că noul său guvern nu vede niciun motiv pentru vaccinarea forțată, așa cum a planificat cabinetul anterior în unele sectoare.

„Nu ne schimbă poziția cu privire la vaccinare. Este, fără îndoială, cea mai bună modalitate de a combate COVID-19. Totuși, nu dorim să adâncim disensiunile din societate”, a declarat Fiala într-o conferință de presă.

În decembrie 2021, guvernul anterior a ordonat vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul spitalicesc și de îngrijire, poliție, soldați și alte profesii, precum și pentru cei peste 60 de ani.

Record istoric COVID-19 în Republica Cehă

Momentul de cotitură a venit când un val al variantei Omicron a lovit Cehia cu o populație de 10,7 milioane de locuitori.

Ministerul Sănătății a declarat că au fost raportate 28.469 de noi cazuri de COVID-19, un record zilnic de când a început pandemia. Această cifră depășește de peste două ori numărul cazurilor raportate în aceeași zi săptămâna trecută.

Ca și în alte țări din Europa Centrală, guvernul se așteaptă la aproximativ 50.000 de infecții zilnice până la sfârșitul lunii.

Guvernul Fiala a redus, de asemenea, perioadele de carantină și izolare și a lansat testarea obligatorie a angajaților companiilor în această săptămână.

În noiembrie, omul de știință ceh Peter Šeba de la Academia Cehă de Științe și Arte a lansat o petiție online pentru vaccinarea obligatorie în țară. Câteva zile mai târziu, ea a strâns aproximativ 2.500 de semnături și a stârnit o dezbatere pe această problemă sensibilă, scrie InfoPost.Media.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 519


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți