Politică
Redactor: Marin Gherman
23 octombrie 2019

Recunoaşterea de către Kiev a Crimeii anexate, condiţia Moscovei pentru negocierile privind frontiera maritimă cu Ucraina

Recunoaşterea de către Kiev a Crimeii anexate, condiţia Moscovei pentru negocierile privind frontiera maritimă cu Ucraina

Recunoaşterea Crimeii drept componentă a Federaţiei Rusiei de către Kiev ar putea constitui o bază bună pentru negocierile privind frontiera maritimă dintre Rusia şi Ucraina, a declarat marţi ministrul adjunct de externe rus Andrei Rudenko într-un interviu acordat agenţiei de presă oficiale RIA Novosti, citată de Agerpres.

Declaraţiile acestuia intervin după ce Kievul a propus la sfârşitul lunii septembrie începerea unor 'negocieri forţate' pentru stabilirea frontierei maritime între cele două ţări.

Între Ucraina şi Federaţia Rusă a fost încheiat în 2003 un tratat privind frontiera ruso-ucraineană, dar acest document nu a stabilit graniţele maritime între cele două state. 'Se poate presupune că prin "negocieri forţate", Ucraina înţelege procedura de conciliere prevăzută în articolul 298 al Convenţiei din 1982', a afirmat ministrul rus, adăugând că principala condiţie pentru punerea în aplicare a acestei proceduri este absenţa vreunei dispute nerezolvate cu privire la suveranitatea sau alte drepturi asupra unui teritoriu continental sau insular.

Potrivit acestuia, 'dacă o referire la această procedură înseamnă disponibilitatea autorităţilor ucrainene de a recunoaşte suveranitatea Rusiei asupra peninsulei Crimeea, aceasta, desigur, ar putea deveni o bază bună pentru soluţionarea problemei demarcării maritime între ţările noastre', conform RIA Novosti.

În acelaşi interviu, Aleksandr Rudenko a afirmat că nu se pune încă problema întoarcerii ambasadorului Rusiei la Kiev şi al celui al Ucrainei la Moscova.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 379

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți