Politică
Redactor: Marin Gherman
05 noiembrie 2019

R.Moldova susține elaborarea unei poziții comune cu privire la viitorul Parteneriatului Estic, împreună cu Ucraina și Georgia

R.Moldova susține elaborarea unei poziții comune cu privire la viitorul Parteneriatului Estic, împreună cu Ucraina și Georgia

Republica Moldova susține elaborarea unei poziții comune cu privire la viitorul Parteneriatului Estic, împreună cu Ucraina și Georgia, notează Radio Chișinău.

Declarația a fost făcută astăzi, la Stockholm, de ministrul afacerilor externe și integrării europene al R.Moldova, Nicu Popescu, în cadrul unei reuniuni trilaterale cu omologii săi Vadym Prystaiko, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, și David Zalkaliani, ministrul afacerilor externe al Georgiei.

„Le mulțumim colegilor de la Kiev pentru această inițiativă. Parteneriatul Estic (PaE) este proiectul datorită căruia, în ultimii zece ani, țările noastre au reușit să facă progrese semnificative în procesul de modernizare și de apropiere de UE. Totodată, sunt convins că abordarea noastră, în contextul acestei poziții comune, trebuie să fie pragmatică și realistă”, a declarat ministrul Nicu Popescu în cadrul reuniunii trilaterale.

Potrivit șefului diplomației moldovenești, este important să fie identificate mai multe elemente-cheie care unesc cele trei țări asociate, în special în domeniul integrării economice și sectoriale. Poziția comună cu privire la viitorul PaE urmează a fi definitivată către luna decembrie a.c.

Reuniunea trilaterală dintre Republica Moldova, Ucraina și Georgia a constituit evenimentul de debut al Dialogului Ministerial de la Stockholm, organizat la 5-6 noiembrie, cu prilejul celei de-a 10-a aniversări a Parteneriatului Estic.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 301

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți