Politică
13 decembrie 2019

Preşedintele ucrainean ironizează Rusia după anularea serialului televizat în care a jucat

Preşedintele ucrainean ironizează Rusia după anularea serialului televizat în care a jucat

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ironizat anularea bruscă de către un post de televiziune naţional rus a serialului televizat în care el a jucat înainte de a fi ales preşedinte, sugerând că acest serial a avut impactul unei "arme nucleare", informează vineri AFP, citată de Agerpres.

Postul TNT a difuzat miercuri trei episoade din serialul umoristic în care juca Zelenski, "Servitorul poporului", care este şi numele partidului său în Ucraina.

Deja disponibil în Rusia pe platforme online, aceasta a fost prima difuzare la un post de televiziune naţional rus a serialului în care Zelenski interpretează rolul unui profesor devenit subit şef de stat. Însă TNT a tăiat la montaj o glumă la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Joi, postul de televiziune deţinut de gigantul public rus Gazprom a anunţat că nu va mai difuza serialul.

"Îmi pare cu adevărat rău" pentru anularea difuzării, a declarat Zelenski în timpul unui talk-show la televiziunea ucraineană, joi seara. "Ştiţi, există cei care au arme nucleare şi cei care au 'Servitorul Poporului'", a adăugat el, adăugând că după difuzarea primelor episoade, oamenii "se vor uita în mod sigur (la celelalte) pe YouTube".

În serialul realizat în perioada 2015-2019, Zelenski interpretează rolul unui profesor de istorie devenit brusc preşedinte, după ce a denunţat corupţia endemică din Ucraina. În timpul campaniei sale electorale, reale de data aceasta, Zelenski a cultivat imaginea unui om din popor care doreşte să "distrugă sistemul", strategie care şi-a arătat roadele, pentru că el l-a zdrobit în alegerile prezidenţiale din aprilie pe contracandidatul său, fostul preşedinte Petro Poroşenko.

Difuzarea primelor episoade ale serialului "Servitorul Poporului" a intervenit într-un context de uşoară detensionare a relaţiilor dintre Moscova şi Kiev, în conflict din 2014. Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin s-au întâlnit pentru prima dată luni, la Paris, pentru a evoca reglementarea conflictului din estul Ucrainei. O nouă întrevedere ar urma să aibă loc în următoarele patru luni, în acelaşi format.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 404
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți