Politică
22 august 2019

Merkel și Johnson resping ideea revenirii Rusiei în grupul principaleleor state industrializate

Merkel și Johnson resping ideea revenirii Rusiei în grupul principaleleor state industrializate

Rusia s-a declarat miercuri dispusă să „examineze" o eventuală revenire în G8, grup din care a fost exclusă în 2014, în urma anexării abuzive a peninsulei ucrainene Crimeea și a sprijinului acordat separatiștilor din estul Ucrainei.

Potrivit informației difuzate de Radio Europa Liberă, preşedintele american Donald Trump a declarat că el ar sprijini reintegrarea Rusiei în G7, petru că ar fi logic să revină într-un grup unde se discută mult despre Rusia. „Dacă cineva propune asta, nu aș avea probleme să sprijin o astfel de inițiativă” a declarat Trump pe 20 august, marcând o nouă ruptură cu aliaţii săi din G7 care urmează să se întâlnească în acest weekend la Biarritz, în sud-vestul Franţei.

Președinte francez Emmanul Macron a respins însă ideea revenirii Rusiei în grupul principalelor state industrializate, fără ca Moscova să facă în prealabil vreun gest serios pentru a aplana criza ucraineană. La Berlin, cancelara germană Angela Merkel și premierul britanic Boris Johnson s-au opus și ei revenirii Rusiei, în absența oricărui progres în negocierea unei soluții pentru criza ucraineană

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 369

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți