Politică
06 noiembrie 2019

În Ucraina a fost creat consiliul privind protecţia jurnaliştilor şi libertăţii de exprimare

În Ucraina a fost creat consiliul privind protecţia jurnaliştilor şi libertăţii de exprimare

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski a insistat asupra creării unei structuri  privind apărarea jurnaliştilor şi libertăţii  de exprimare.  Textul dispoziţiei Nr. 808/2019  a fost publicat pe site-ul preşedintelui ucrainean.

Potrivit informaţiei, Consiliul respectiv a fost creat în scopul asigurării respectării dreptului consituţional  privind libertatea de exprimare, stabilirea unei cooperări eficiente între organele de stat, mass-media şi instituţiile societăţii civile. În special, pentru prevenirea obstrucţionării activităţii  jurnaliştilor consfinţită prin lege.

Potrivit unui raport realizat de Freedom HouseUcraina este una din țările cele mai periculoase pentru profesia de jurnalist. În ceea ce priveşte libertatea de exprimare, în Ucraina, dar şi în unele ţări post-sovietice aceasta este “parţial liberă”, complet liberă este în Georgia şi Armenia. În acelaşi timp, în Azerbaidjan, Bielarus, Kazahstan  Uzbekistan şi Rusia, libertatea de exprimare este subminată.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 289

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți