Politică
04 noiembrie 2019

Echipa de campanie a lui Trump din 2016 consideră Ucraina, nu Rusia, responsabilă de piratarea electronică a democraţilor

Echipa de campanie a lui Trump din 2016 consideră Ucraina, nu Rusia, responsabilă de piratarea electronică a democraţilor

Principalul consilier al preşedintelui Donald Trump din timpul campaniei prezidenţiale din 2016 a lăsat să se înţeleagă că Ucraina şi nu Rusia, este responsabilă de piratarea electronică a Partidului Democrat, conform unor documente făcute publice de Departamentul de Justiţie, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Sute de pagini de note din ancheta Mueller au fost transmise Buzzfeed şi CNN, care au argumentat în faţa unui judecător dreptul lor de acces la informaţii de interes public.

Conform unei mărturii depuse în faţa FBI de adjunctul şefului de campanie, Rick Gates, directorul de campanie Paul Manafort a afirmat în faţa colegilor săi că piratarea mesajelor electronice ale Partidului Democrat a fost "probabil opera ucrainenilor, nu a ruşilor".

Conducerea echipei de campanie a lui Donald Trump era convinsă, în opinia lui Gates, că autorităţile de la Kiev ar fi reuşit să determine acuzarea Moscovei.

În iulie 2016, site-ul internet WikiLeaks a început să publice mii de mesaje electronice aparţinând membrilor din conducerea Partidului Democrat. Serviciile de informaţii americane au afirmat apoi că acestea au fost obţinute prin spioni ruşi şi transmise WikiLeaks.

Documentele făcute publice arată de asemenea că Donald Trump, principalii săi consilieri şi membri ai familiei sale au discutat în mai multe rânduri despre cum să pună mâna pe mesajele e-mail obţinute de WikiLeaks.

Camera Reprezentanţilor a adoptat recent o rezoluţie ce creează un cadru oficial pentru ancheta ce vizează destituirea preşedintelui Trump. Liderului de la Casa Albă i se reproşează că a făcut presiuni asupra omologului ucrainean Volodimir Zelenski pentru ca acesta "să se aplece" asupra rivalului său democrat Joe Biden şi a afacerilor pe care le avea în Ucraina fiul acestuia, Hunter Biden, notează Agerpres.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 261

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți