Politică
22 februarie 2018

Consiliul orăşenesc Cernăuţi: „Pe clădiri va fi arborat drapelul de culoare roş-negru, iar limba ucraineană va fi utilizată în toate domeniile de activitate”

Consiliul orăşenesc Cernăuţi: „Pe clădiri va fi arborat drapelul de culoare roş-negru, iar limba ucraineană va fi utilizată în toate domeniile de activitate”

Deputaţii Consiliului orăşenesc Cernăuţi au votat un proiect de decizie privind arborarea drapelulul roş-negru cu ocazia sărbătorilor naţionale în locurile publice din Cernăuţi şi utilizarea obligatorie a limbii ucrainene în toate domeniile de activitate, se specifică în comunicatul serviciului de presă al organizaţiei regionale a partidului „Svoboda” („Libertatea”).

La ultima ședință a Consiliului orăşenesc Cernăuţi membrii partidului “Svoboda” („Libertatea”) au propus deputaţilor să voteze un proiect de decizie cu privire la arborarea steagului roș-negru cu ocazia unor evenimente importante prilejuite de lupta de eliberare naţională şi de comemorare a Eroilor. Atunci, respectiva initiativă nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Miercuri, 21 februarie curent, în cadrul sesiunii extraordinare a Consiliului orăşenesc Cernăuți acest proiect de decizie a fost susţinut de majoritatea cosilierilor, potrivit deputatului din partidul “Svoboda”, Andrii Iliuk.

Astfel, proiectul de decizie prevede arborarea drapelului roş-negru – simbolul  luptei de eliberare națională a națiunii ucrainene - pe edificiul Primăriei oraşului Cernăuţi şi pe clădirile autorităților publice. Steagul în culorile roș-negru va fi arborat cu ocazia marcării unor evenimente importante ale luptei de eliberare națională. Se recomandă, de asemenea, tuturor intreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor, indiferent de subordonare şi forma de proprietate, să arboreze steaguri de culorile roş-negru în aceste zile.

În aceeași ședință, deputații Consiliului orăşenesc Cernăuţi au votat o altă decizie importantă „Cu privire la depășirea consecințelor ocupației sovietice în politica lingvistică din Cernăuți”, care stipulează că orașul trebuie să stabilească reguli privind utilizarea limbii ucrainene în toate domeniile de activitate, precum și în reclame, afișe, produse de publicitate audio și vizuale. Documentul  prevede ca în oraşul Cernăuți limba de muncă să fie limba de stat - ucraineana, se au în vedere evidența și documentarea organelor autoguvernării locale, întreprinderi, instituții și organizații de proprietate comunală etc. În cazul în care o entitate economică are un act înregistrat într-o limbă străină, înființarea unui astfel de document este posibilă numai cu indicarea obligatorie a traducerii sau a transliterației sale în limba ucraineană. Furnizorul de servicii trebuie să contacteze și să comunice cu destinatarul serviciilor (clientul) în limba de stat. Utilizarea unei limbi străine este posibilă la cererea clientului, în cazul în care furnizorul de servicii o cunoaşte. Chiar și în toate restaurantele este obligatoriu ca personalul să ofere meniul în limba ucraineană și numai la cererea vizitatorului să furnizeze meniul în orice altă limbă”, se menționează în proiectul votat de deputaţii Consiliului orăşenesc Cernăuţi, potrivit serviciului de presă al organizaţiei regionale Cernăuţi al partidului “Svoboda”.

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 608

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți