Politică
Redactor: Mirela Amarie
21 ianuarie 2022

Cernăuți: veteranii războiului din Donbas vor primi locuințe de la stat

Cernăuți: veteranii războiului din Donbas vor primi locuințe de la stat
21 ianuarie 2022

Cernăuți: veteranii războiului din Donbas vor primi locuințe de la stat

În anul curent 5,5 miliarde de grivne vor fi alocate de la bugetul de stat pentru a oferi locuințe veteranilor și membrilor familiilor lor, familiilor soldaților decedați. O sumă fără precedent, deoarece în anii trecuți nu au fost alocate mai mult de un miliard de grivne.

Despre toate acestea s-a discutat în cadrul unei întâlniri susținute de prim-adjunctul ministrului Ucrainei al Veteranilor, Oleksandr Porhun, cu reprezentanții administrațiilor regionale de stat. Administrația Regională de Stat Cernăuți a fost reprezentată de șeful adjunct, Irina Isopenko.

Potrivit acesteia, anul trecut, regiunea Cernăuți a primit 7,7 milioane UAH pentru achiziționarea de locuințe pentru veterani. Sumă, care a ajuns la doi migranți, trei participanți la operațiunile militare din estul Ucrainei și la un soldat afgan.

Irina Isopenko a adăugat că, anul acesta regiunea va solicita Guvernului să aloce aproape 50 de milioane de grivne pentru a oferi locuințe veteranilor. Prin urmare, ea a cerut liderilor comunității să studieze nevoia de fonduri și să pregătească toate documentele necesare cât mai repede posibil. De acest fapt depinde posibilitatea soldaților de a cumpăra o casă.

Din 2014, ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse, a existat necesitatea instituirii unui sistem eficient de protecție socială pentru veteranii de război, familiile acestora și persoanele vizate de Legea Ucrainei „Cu privire la statutul veteranilor de război, garanții de protecție socială”.

Adică, statul ucrainean plătește compensații, trebuie să găsească și să cumpere o casă sau un apartament acceptabil pentru aceștia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 447


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți