Politică
Redactor: Elvira Chilaru
12 august 2020

Alegeri locale 2020. Partidele maghiare din Transcarpatia au decis să depună diferite liste de candidaţi

Alegeri locale 2020. Partidele maghiare din Transcarpatia au decis să depună diferite liste de candidaţi

Alegeri 2020. Președintele KMKSZ, Laszlo Brenzowicz, a vorbit în cadrul emisiunii la TV21 despre noile tactici de formare a listelor candidaților la alegerile locale din această tomană.

Astfel, cele două partide maghiare care activează  în Ucraina încearcă să obțină mai multe locuri la alegerile locale ce vor avea loc în octombrie 2020. În special, Brenzowicz a spus că la ultimele alegeri a fost semnat un acord între cele două organizații maghiare KMKSZ și UMDSZ despre  listele comune ale  condidaților. În prezent, această opțiune, de asemenea, este luată în considerare. Cu toate acestea, există și unele schimbări semnificative.

Potrivit lui Brenzovich, KMKSZ este disponibil să coopereze cu foștii adversari și să formeze liste comune, dar nu în toate raioanele.

"Acolo unde maghiarii (în Transcarpatia – n.r.) constituie majoritatea absolută, ar trebui să acționăm separat. Motivul este că, în opinia noastră, în consiliile locale pot fi aleși mai mulți reprezentanți decât în cazul în care vom acționa împreună. Pentru că, pe două liste sunt mai mulți candidați decât pe o singură listă", a sconcluzionat Laszlo Brenzowicz.

Vom reaminti că la alegerile locale din 2015, pentru prima dată, organizațiile politice maghiare reprezentate în Transcarpatia s-au unit. Deși mai înainte,  practic se dușmăneau. În special, aceștia și-au desemnat împreună candidații în consiliul regional sub brandul KMKSZ, cu sloganul ”Pentru autoguvernarea Transcarpatiei!”.

La alegerile parlamentare din 2019, KMKSZ a purtat discuții cu reprezentanții lui Volodimir Zelenski ( partidul ”Slujitorul  poporului”) și cu representanții  ”Blocului de opoziție - Pentru viață” ca să-și alăture forțele  în timpul scrutinului, dar nu s-a ajuns la un numitor comun.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 273
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți