Politică
Redactor: Svetlana Pantea
01 iulie 2020

5 ţări şi-au deschis frontierele pentru Ucraina

5 ţări şi-au deschis frontierele pentru Ucraina

Turcia, Egipt, Albania, Croaţia şi Muntenegru şi-au deschis frontierele pentru turiştii ucraineni, care vor să călătorească în ţările sus-aminitite, a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii, Vladislav Kryklyi.

Potrivit lui, Egiptul şi-a deschis frontirele cu condiţia autoizălării obligatorii timp de 14 zile după revenirea acasă din cauza creşterii numărului celor infectaţi cu Covid-19, Croaţia – cu condiţia confirmării rezervării unei camere de hotel sau case de vacanţă, în timp ce  Muntenegru va premite turiştilor ucraineni să se bucure de vacanţă cu condiţia prezentării unui test PCR negativ pentru depistarea virusului SARS Cov-2, efectuat în ultimele 48 de ore.  Albania şi Turcia nu a impus nici un fel de condiţii.

„Din cauza situaţiei epidemiologice nestabile în Ucraina, alte state europene, din păcate, rămân închise pentru turiştii ucraineni.  Cu toate acestea, au acess străinii, diplomaţii şi cetăţenii Ucrainei, care au contracte de muncă sau studii valide sau permise de şedere în UE. Mai mult decât atât, au acces marinarii şi cei cetăţenii  care tranzitează UE”, a mai subliniat ministrul.

Vladislav Kryklyi a accentuat că la fiecare două săptămâni UE va examina lista ţărilor, care va permite intrarea pe teritoriul ei, şi în funcţie de situaţie, ori va anula defintiv restricţiile ori va înpreprinde unele doar pentru anumite ţări concrete. Totodată, el a menţionat că Georgia, de asemenea, va aproba decizia privind deschiderea fonrierelor în funcţie de situaţia epidemiologică în Ucraina. 

Agenţia Bucpress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1935


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți