Economie
Redactor: Mirela Amarie
23 august 2019

Ucraina: Proprietarii autovehiculelor cu numere de înmatriculare străine vor fi scutiți de amenzi până în luna decembrie

Ucraina: Proprietarii autovehiculelor cu numere de înmatriculare străine vor fi scutiți de amenzi până în luna decembrie

Data de aplicare a sancțiunilor pentru maşinile cu numere de înmatriculare străine este amânată până la sfârșitul anului - perioadă în care grupul de lucru ar trebui să elaboreze un nou proiect de lege care reglementează reguli clare pentru vămuirea mașinilor, a anunțat ministrul adjunct al infrastructurii, Yuriy Lavrenyuk, în urma întâlnirii cu privire la chestiunea dată.

În special, la întâlnire au participat șeful adjunct al Biroului președintelui Ucrainei Ruslan Ryaboshapka, președintele Serviciului Vamal de Stat Maxim Nefyodov și deputatul Parlamentului Vladislav Krykliy, pe care  partidul „Slujitorul poporului” l-a delegat în funcția de președinte al Comitetului Transporturilor din Rada Supremă.

„Începând cu 22 august 2019, există o responsabilitate administrativă pentru șoferii și proprietarii de mașini cu numere de înmatriculare străine  pentru utilizarea acestora cu încălcarea regimului vamal. Președintele Ucrainei a inițiat întârzierea aplicării pedepselor timp de trei luni, iar în viitorul apropiat acest proiect de lege de urgență va fi aprobat”,  a spus Lavrenyuk.

Potrivit ministrului adjunct al infrastructurii, acest proiect de lege, după discuție, a fost susținut de toate autoritățile executive interesate și de public.

În urma reuniunii, s-a decis  ca să  se creeze un grup de lucru, care în perioada de amânare a sancțiunilor, ar trebui să elaboreze un nou proiect de lege care să reglementeze ordinea și regulile clare, transparente și de înțeles pentru vămuirea mașinilor - atât noi, cât și utilizate, care sunt sau vor fi importate pe teritoriul vamal al statului. Grupul de lucru va fi condus de Vladislav Krikliy.

„Algoritmul este următorul: 1) amânarea; 2) o nouă  lege cu reguli vamale clare și transparente (poate chiar tarife fixe pentru mașinile uzate) și apoi fără concesii”, a adăugat Yuriy Lavrenyuk.

Serviciul Vamal de Stat în perioada de valabilitate a reducerii cu 50% la accize în timpul vămuirii autovehiculelor cu înmatriculare străină, în intervalul 25 noiembrie 2018 - 22 februarie 2019 inclusiv, a emis în aceste condiții preferențiale mai mult de 218 mii de mașini. În total, în acest timp, la buget au fost achitate 13,5 miliarde de taxe vamale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 562

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți