Economie
Redactor: Mirela Amarie
01 noiembrie 2019

Șoferii care vor transporta copiii fără scaun auto în mașină riscă o amendă de 510 UAH (19 euro)

Șoferii care vor transporta copiii fără scaun auto în mașină riscă o amendă de 510 UAH (19 euro)

Noi reguli pentru  transportul micilor pasageri. Rada Supremă a Ucrainei  a aprobat legea „Privind modificările Codului infracțiunilor administrative pentru stabilirea responsabilității pentru încălcarea regulilor de transport a copiilor” (nr. 1150), decizie  care a fost votată de 332 de parlamentari.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, utilizarea scaunelor auto pentru copii reduc probabilitatea decesului sugarilor cu aproximativ 70% și cu 54-80% a copiilor. Proiectul de lege stabilește o amendă pentru încălcarea regulilor de transport a copiilor în valoare de 510 UAH (19 euro), pentru o a doua infracțiune - 850 UAH (31 de euro).

Nota explicativă a legii atrage atenția asupra următoarelor lucruri: „Este interzisă transportarea copiilor cu o înălțime mai mică de 145 cm sau sub 12 ani în vehicule dotate cu centuri de siguranță fără utilizarea mijloacelor speciale de livrare; să fie în măsură să fixeze copilul cu ajutorul centurilor de siguranță furnizate de proiectarea acestui vehicul…”

Conform datelor oficiale ale Poliției Naționale, nu mai puțin de 3,5 mii de oameni sunt uciși în fiecare an pe drumurile Ucrainei și nu mai puțin de 35 de mii sunt răniți, o pondere considerabilă în rândul victimelor deținând-o copiii. Părinții uită că ignorarea regulilor de transport a copiilor, în special atunci când se utilizează scaune auto, poate duce la decesul acestora.

De asemenea, se menționează că în Ucraina, proprietarii de mașini folosesc scaune auto pentru copii doar pentru 12% dintre copiii cu vârsta de sub 6 ani și aproape niciodată pentru copiii mai mari, după cum rezultă din rezultatele unui sondaj la nivel național realizat de compania de cercetare Ipsos. De remarcat este faptul că pentru nerespectarea normelor de transport în siguranță a copiilor în Germania, se dă o amendă de 60 de euro, în Cehia - 78 de euro, Estonia - până la 400 de euro și în  Polonia - 35 de euro.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 308

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți