Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 noiembrie 2019

Regiunile Transcarpatia, Ivano-Frankivsk și Lviv se vor uni prin noua autostradă „Micul inel carpatic”

Regiunile Transcarpatia, Ivano-Frankivsk și Lviv se vor uni prin noua autostradă „Micul inel carpatic”

Administrația regională de stat din Lviv, cu participarea Administrației Regionale de Stat din Ivano-Frankivsk și din Transcarpatia finalizează elaborarea proiectului  ”Micul inel carpatic”, care prevede construcția unui inel rutier de 100 km pentru a uni cele trei regiuni și stațiuni de schi situate pe teritoriul lor.

"Am elaborat un plan, inclusiv cu șefii Administrațiilor regionaloe  de stat  din  Ivano-Frankivsk și Transcarpatia, care  susțin construirea  așa-numitului "Mic inel Carpatic ", a declarat prim-vicepreședintele  Administrației Regionale  de stat  Lviv la Forumul Economic Internațional din Lviv, potrivit Interfax-Ucraina..

Conform estimărilor, lungimea Micului Inel Carpatic  va fi de 100 km. În unele zone drumul există deja, în altele urmează să fie construit. „Din acest cerc vor ieși așa-numitele „ raze” spre regiunile Ivano-Frankivsk, Transcarpatia și Lviv în direcția frontierelor. O parte din documentație este deja elaborată, lucările de constrcuție urmând să fie finanțate și de unii oamnei de afaceri pentru a a accelera procesul”, a declarat oficialul executivului region al Lviv. Potrivit acestuia, costul preliminar al proiectului este de 1 miliard de grivne, pe care Administrația Regională de Stat din Lviv intenționează să propună  Cabinetului de Miniștri  să aloce din suma de 2 miliarde grivne,  prevăzută pentru  Programul de Dezvoltare a regiunii Carpatice  pentru 2020.

„De exemplu, acum distanța dintre Slavsky și satul  Pylypeți –e  aproximativ de100 km,  trei ore cu mașina. Dacă facem acest cerc, „tăind” unele drumuri,  „fie și la  un preț  excesiv”, călătoria va dura  doar 30 de minute ”, a specificat oficialul lvovean.

Într-un scenariu optimist, proiectul va fi pus în aplicare în decurs de  trei ani. Planurile noastre constau în  pregătirea  documentație pentru inelul carpatic  până în  vara anului 2020. Prima sursă financiară este Programul Carpatic  administrat de Ministerul Dezvoltării Regionale. Ar trebui să existe o cofinanțare pentru comunitățile teritoriale unite și pentru comunitățile locale de importanță regională. Dacă ne mișcăm repede, în trei ani  munca poate fi finalizată. Printre companiile interesate să participe la proiect - SRL OKKO-Retail, care intenționează să construiască o stațiune de schi în regiunea Slavske”, a spus Lozynsky.

Potrivit acestuia, Administrația Regională de Stat din Lviv intenționează să creeze o foaie de parcurs pentru toți participanții la proiect într-o lună: să fie ales antreprenorul construcției, titularul soldului drumului și cine îl va deservi. "Există o înțelegere comună, urmează să stabilim  termenii și sarcinile care trebuie să le onorăm", a rezumat șeful executivului regiunii Lviv.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 533

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți