Economie
Redactor: Mirela Amarie
11 octombrie 2019

Energia verde în plin avânt: În 2019 au fost investite peste 2 miliarde de euro în energia regenerabilă din Ucraina

Energia verde în plin avânt: În 2019 au fost investite peste 2 miliarde de euro în energia regenerabilă din Ucraina

De la începutul anului, în Ucraina au fost puse în funcțiune 2500 MW de energie electrică regenerabilă. În  energia verde a Ucrainei, în cele nouă luni ale anului 2019, investindu-se peste  2 miliarde de euro, a raportat șeful Direcției de Eficiență Energetică a statului, Sergey Savchuk, pe Facebook.

În special, în această perioadă au fost instalate următoarele noi instalații: peste 2000 MW – centrale solare, aproape 400 MW – centrale eoliene, aproximativ 120 MW - centrale solare gospodării (șase luni), 24 MW - instalații de biogaz; 13 MW - instalații hidroenergetice mici și 4 MW - instalații de biomasă.

„În plus, datorită acestor noi instalații, capacitatea totală a energiei electrice regenerabile s-a dublat în doar nouă luni: de la aproape 2300 MW de la sfârșitul anului 2018 la aproape 5000 MW de la 1 octombrie”, a spus Savchuk.

Potrivit acestuia, un ritm atât de rapid de introducere a instalațiilor care generează energie electrică „curată”, va permite îndeplinirea obligațiilor internaționale și atingerea obiectivelor Planului național de acțiune a energiei regenerabile până în 2020 în ceea ce privește energia electrică.

Trebuie menționat că, în prezent, funcționează 9 din cele 15 unități de centrale nucleare din Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 459

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți