Economie
Redactor: Mirela Amarie
18 octombrie 2019

Casele de marcat, obligatorii pentru întreprinderile din Ucraina

Casele de marcat, obligatorii pentru întreprinderile din Ucraina

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a semnat  modificările legii „Cu privire la utilizarea registratorilor tranzacțiilor de decontare în sfera comerțului, cateringului și serviciilor” (proiectul 1053-1) și la modificările aduse Codului fiscal al Ucrainei „privind deducerea decontărilor în sfera comerțului și serviciilor” (proiectul nr. 1073), a raportat serviciul presei prezidențiale.

În conformitate cu legea adoptată de Rada Supremă (proiectul 1053-1), de la 1 octombrie 2020, este obligatorie utilizarea registrelor de tranzacții de decontare (PPO, caselor de marcat) pentru antreprenori individuali (POP) din grupul al doilea și al patrulea.

În același timp, răspunderea PPO nu se va aplica atât persoanelor fizice, cât și proprietarilor unici (antreprenori) din primul grup.

PPO-urile software pot fi utilizate la șase luni de la intrarea în vigoare a legii privind utilizarea registratorilor operațiunilor de decontare.

La 20 septembrie (a.c.), Rada Supremă a adoptat o lege (nr. 1073), care prevedea posibilitatea unui cumpărător de a primi o parte din amendă de la un vânzător pentru un cec emis greșit. Conform  legii, returnarea numerarului ar putea fi solicitată dacă suma de achiziție este mai mare de 850 UAH.

Dacă cumpărătorul accesează cabinetul său electronic de pe site-ul Serviciului Fiscal de Stat și constată o discrepanță între cecul emis și datele pe care vânzătorul le-a trimis impozitului, acesta poate depune o reclamație.

În acest caz, se aplică o amendă de 150% din prețul de achiziție, din care o parte se încadrează la bugetul de stat, iar o parte revine solicitantului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 352

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți