Economie
Redactor: Mirela Amarie
18 octombrie 2019

Când va fi dat startul la sezonul de încălzire în Cernăuți?

Când va fi dat startul la  sezonul de încălzire în Cernăuți?

În Cernăuți nu s-a început încă sezonul de încălzire din cauza temperaturii ridicate, a  anunțat ieri, într-o conferință de presă, primarul Oleksii Kaspruk.

El a spus că încălzirea locuințelor este „o povară pentru cetățenii care vor trebui să plătească unele facturi și că nu va avea niciun efect special în acest sens”.

În același timp, oficialul a menționat că „Chernivtsiteplocomunenergo” (companie de utilități municipale) este gata să furnizeze căldură rezidenților din Cernăuți.

„Planificăm ca imediat ce răcirea se apropie de limită, apoi într-o zi, două sau trei să pornim sursa de căldură centrală, astfel încât cernăuțenii să se simtă confortabil când temperatura scade”, a adăugat primarul orașului Cernăuți.

De asemenea, le-a amintit celor prezenți că anul acesta compania a fost foarte dificil de pregătit pentru sezonul de încălzire.

„Acest lucru se datorează faptului că tariful pentru aprovizionarea cu căldură nu a fost ajustat toamna trecută. Adică, salariile și alte componente majore ale tarifului au crescut, dar nu și prețul la căldură. Am trecut peste perioada de încălzire, probabil cu cel mai mic tarif. Acest lucru a dus compania la pierderi de peste 35 de milioane de UAH pe care suntem obligați să le extragem astăzi din buget pentru a ajuta compania să plătească tranzitul de gaze, electricitatea și să plătească salariile angajaților”, a afirmat Kaspruk.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 369

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți