Economie
Redactor: Mirela Amarie
08 noiembrie 2019

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei va interzice angajaților statului să primească salariul în numerar

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei va interzice angajaților statului să primească salariul în numerar

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei va transfera toate plățile autorităților publice în formă de non-numerar, lucru care va duce la economisirea de aproximativ 60 de milioane de UAH pe an.

Rezoluția  relevantă a fost adoptată în cadrul ședinței din 3 noiembrie, a declarat ministrul Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, Dmitry Dubilet.

„Autoritățile centrale și administrațiile regionale cheltuiesc 60 de milioane de grivne anual pe comisioane bancare, deoarece plătesc salarii în numerar. Și o altă sumă, pe care nu am luat-o în calcul, pentru călătoriile de afaceri. S-a dovedit că aproximativ 7% dintre angajați primesc un salariu în numerar și nu într-un cont bancar ”, a afirmat Dubilet.

Oficialul  a menționat faptul că, guvernul a adoptat un decret conform căruia toate plățile către angajații autorităților publice vor fi transformate într-o formă non-numerar, ceea ce va ajuta nu numai la economisirea banilor la plata comisioanelor bancare, dar și la dezvoltarea competenței financiare în rândul angajaților statului.

„Apropo, am fost și eu bancher, știu că nu am lipsit băncile de venit prin această decizie. Pentru ei, lucrul cu numerar, chiar și cu comisionul, este de asemenea o poveste care poate să producă pierderi ”, a adăugat Dmitry Dubilet.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 428

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți