Economie
Redactor: Svetlana Pantea
06 noiembrie 2019

Atractivitatea investițională a regiunii Cernăuți a fost prezentată la forumurile internaţionale din Ucraina

Atractivitatea investițională a regiunii Cernăuți a fost prezentată la forumurile internaţionale din Ucraina

Delegaţia regiunii Cernăuţi, condusă de şeful ad-interim al Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi (ARS), Myhailo Pavliuk a participat la o serie de forumuri economice desfăşurate în Ucraina în scopul dezvoltării potenţialului economic şi investiţional al regiunii Cernăuţi şi promovării regiunii ca mediu deschis pentru afaceri.

În special, delegaţia cernăuţeană a participat la Primul forum investiţional „RE:THINK. Invest in Ukraine” (n.r. „Investeşte în Ucraina”) desfăşurat la 29 octombrie la Mariupol, precum şi la cel de-al XIX-lea Forum economic internaţional „Invest in Lviv Region”(n.r. „Investeşte în regiunea Lviv”), care s-a desfăşurat în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie curent la Lviv.  

De percizat că, Formul desfăşurat la Mariupol este prima iniţiativă comună a Preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski şi Cabinetului de Miniştri, care a adunat în jurul său peste 400 de reprezentanţi ai puterii şi mediului de afaceri din peste 45 de ţări ale lumii, reprezentanţi a peste 70 de companii de renume mondial pentru a discuta despre perspectivele dezvoltării Ucrainei, precum şi promovarea potenţialului turistic al regiunilor în baza unor proiecte investiţionale.   

În ceea ce priveşte forumul din oraşul Lviv – acesta a constituit o platformă puternică, creată pentru dezbaterea unor probleme importante legate de competitivitatea regiunilor, dezvoltarea strategică şi creşterea economică a acestora în urma atragerii unor investiţii străine.  La eveniment au participat mai mulţi profesionişti din diferite domenii de afaceri, precum şi membrii unor delegaţii diplomatice din peste 10 ţări ale lumii. Mai  mult decât atât, forumul a devenit o platformă importantă pentru stabilirea dialogului şi cooperării între membrii mediului ucrainean de afaceri şi cel străin.

În special, în cadrul forumurilor, delegaţia  din Cernăuţi a prezentat potenţialul turistic al regiunii, prezentând totodată şi cele mai importante proiecte privind dezvoltarea infrastructurii, industriei, turismului şi agrementului. Este vorba de reconstrucţia şi dezvoltarea Aeroportului Internaţional din oraşul Cernăuţi; construcţia parcului industrial „Novodnistrovsk” şi construcţia şi punerea în funcţiune a Centrului medical „Izvoarele herţene”, precum şi amenajarea unei fabrici de îmbuteliere a apei minerele în localitatea Hreaţca, raionul Herţa.

De menţionat că, Ucraina, în mod special, regiunea Cernăuţi, prezintă un inters deosebit pentru investitorii străini, ceea ce creează condiţii prealabile pentru o creştere economică durabilă.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 394

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți