Economie
22 august 2019

”Slugă la un singur stăpân” Consultantul Președintelui Zelenski, cea mai probabilă candidatură la funcția de premier

”Slugă la un singur stăpân” Consultantul Președintelui Zelenski, cea mai probabilă candidatură la funcția de premier

În ultimele săptămâni, mass-media din Ucraina discută activ candidaturile pentru funcția de șef al noului guvern. Consultantul Președintelui Zelenski, cea mai probabilă candidatură la funcția de premier.

Inițial, lista pretendenților era formată din cinci persoane: reprezentantul Ucrainei la FMI, Rașkovan, șeful Consiliului de administrație al Companiei ”Naftogaz Ukrainy”, Kobolev, directorul executiv al grupului Naftogaz Vitrenko, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Daniliuk și fostul șef al Ministerului Dezvoltării Economice, Abromavicius.

Săptămâna trecută, lista a fost completată de șeful adjunct al Biroului Prezidențial Gonciaruk, în trecut, șef de birou în cadrul Centrului de expertiză și analitică finanțat de UE și fost consilier al vicepremierului Kubiv, potrivit strana.ua.

Conform ultimelor informații, niciunul dintre cei „șase” nu sunt candidați reali pentru postul de premier. Acest lucru a fost confirmat de mai multe persoane care  ”sunt axate pe acest subiect sensibil”. Ei sugerează că prim-ministru poate fi o persoană care, deocamdată, nu este publică, un consilier al președintelui a cărei opinie șeful statului o ascultă cu atenție.

Candidaturile din grupul ”celor șase” la funcția de premier sunt adesea numiți ”sorosiști”, datorită unor activități ce presupun sprijin financiar ori subvenții din partea miliardarulului și filantropului american George Soros.

La etapa actuală este cunoscut faptul că aproape toți cei 6 candidați pentru postul de prim-ministru au avut întrevederi cu șeful Oficiului șefului statului ucrainean (Adminsitrația Prezidențială), Andrii Bogdan, unii dintre aceștea – cu președintele Zelenski. Dar niciunul dintre ei nu a primit o propunere concretă cu privire la numirea în funcția de șef al guvernului ucrainean, reține segodnya.ua.

Potrivit analiștilor ucraineni, există versiunea că Bogdan încearcă să-l asigure pe Zelenski că anume el îl va ajuta pe președinte ”să scape de influența oligahului Kolomoiski” și totul va fi excelent. Nu se poate exclude nici faptul că șeful Administrației prezidențiale, Bogdan, poate fi și ”slugă la doi stăpâni”, care ”nu vrea să audă strigătele nici unui stăpân”.

Astăzi nu mai este un secret faptul că persoana care exercită funcția de șef al Oficiului președintelui ucrainean provoacă o reacție negativă din partea Statelor Unite. În seara zilei de 1 august curent, au apărut informații conform cărora Bogdan si-a înaintat în scris demisia, iar în după-amiaza zilei următoare, 2 august, Zelenski a confirmat că Bogdan a depus cererea de demisie, dar nu a semnat-o, scrie gordon.ua.

Potrivit unor informații, dincolo de eforturile ”slugii la doi stăpâni, care nu vrea să audă strigătele nici unui stăpân” (Andrii Bogdan – n.r), șeful statului ucrainean tot mai des ”caută sfatul expertului Igor Umanski”, o persoană necunoscută pe scena politicii ucrainene, care a devenit unul dintre principalii consultanți ai președintelui Zelenski. În ultimele zile, au apărut mai multe informații despre candidatura lui Igor Umanski pentru funcția de prim-ministru.

Conform informațiilor neoficiale, Umanski asistă la multe dintre ședințe pe teme economice și de angajare de personal, organizate de Oficiul președintelui Zelenski.

Răspunzând la întrebarea, când va fi cunoscut numele noului prim-ministru ucrainean,  potențialul lider al fracțiunii parlamentare ”Slujitorul Poporului”, David Arahamia a specificat: ”La 29, cred că pe 29 august, în cadrul primei ședințe a legislativului ucrainean, toată lumea va obţine răspunsuri la întrebările care îi interesează. Vor afla mai multe informații”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 436

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți