Cultură
Redactor: Mariana Struț
17 mai 2021

Ziua cămășii cusute ucrainene a ajuns la cea de-a 15 aniversare

Ziua cămășii cusute ucrainene a ajuns la cea de-a 15 aniversare
17 mai 2021

Ziua cămășii cusute ucrainene a ajuns la cea de-a 15 aniversare

În 2021 Ziua mondială a cămășii cusute ucrainene va fi sărbătorită pentru a 15 oară. Tradițională această zi este marcată în a treia joi din luna mai. Anul acesta sărbătorirea va avea loc pe 20 mai.

Aniversara Zi a cămășii cusute ucrainene este consacrată muzicii populare ucrainene și problemelor defrișării, secării râurilor și plasticului în mediul înconjurător, potrivit ACC.

”Ce corelație au patrimoniul cultural și ecologia? În realitate – corelație foarte profundă. Deoarece atuncă când un teritoriu nu mai poate fi locuit de oameni, cu timpul va dispare și cultura locală care a fost creată timp de sute de ani.

În ultimii zeci de ani în Ucraina au secat aproximativ 10 mii de râuri. Ceea ce înseamnă că nu se mai folosesc denumirile lor autentice, dispar cântecele legate de ele, poveștile și legendele.

Defrișările duc nu doar la inundații pe teritorii vaste, dar și forțează locuitorii să renoveze mereu tot cee ce a fost pierdut. În acest proces dispar lucrurile autentice.

Folosirea abuzivă a plasticului duce probleme ecologice serioase. Oamenii folosindu-se de beneficiile moderne uită de valorile autentice și nu se gândesc la viitor”, se menționează în comunicatul Consiliului orășenesc.

Anul acesta Ziua cămeșii cusute ucrainene la Cernăuți se va desfășura în formatul muzicii etnice stradale. În piețele, parcurile și strada pietonală vor evolua muzicanți (cobzari, cântăreți de lire, trembitari, țâmbaliști, etc.).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 382


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți