Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
08 mai 2021

Volodimir Smolanka ar putea ocupa din nou postul de rector al Universității Naționale Ujgorod

Volodimir Smolanka ar putea ocupa din nou postul de rector al Universității Naționale Ujgorod
08 mai 2021

Volodimir Smolanka ar putea ocupa din nou postul de rector al Universității Naționale Ujgorod

Următoarele alegeri pentru funcția de rector al Universității Naționale Ujgorod vor avea loc peste o lună - pe 9 iunie.

Printre candidați se numără actualul rector, cunoscut în Transcarpatia, în străinătate și în afara țării, medicul Volodimir Smolanka.

"Am depus cererea la Ministerul Educației și Științei și sunt înregistrat ca candidat la funcția de rector. Presupun că unii se așteptau la o dezvoltare diferită și vor fi supărați de această veste. Dar, cu toate acestea, vom continua să dezvoltăm și să extindem universitatea noastră. Sunt sigur pentru că mă bazez pe sprijinul și încrederea echipei, pe care o simt în fiecare zi. Și pentru care sunt foarte recunoscător ... ", - scrie mesajul Volodimir Smolanka.

De-a lungul celor 75 de ani de istorie a Universității Naționale din Ujgorod, 12 persoane au fost numite și aleși rectori în diferite momente. Fiecare dintre ei a adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea universității. Timp de șase ani la rând, șeful de succes al Universității Naționale este absolventul ei, doctor în științe medicale, președinte al Asociației Neurochirurgilor din Ucraina, singurul membru al Comitetului de instruire al Asociației Europene a Neurochirurgilor, autor al mai mult de 200 de lucrări științifice și educaționale, președinte al grupului de experți al Ministerului Sănătății din Ucraina în cadrul profesiei „Neurochirurgie", Volodimir Smolanka..

Înainte de rectoratul său la Universitatea Națională, el a condus primul și până acum singurul Centru de Neurochirurgie și Neurologie din Ucraina, creat din proprie inițiativă și sub supravegherea sa directă. În fiecare an, el efectuează personal până la 250 de operații chirurgicale extrem de complexe.

În prezent, Volodimir Smolanka este un lider de succes al unei universități naționale în spirit și european în mentalitate. Este singurul rector medical al universității clasice din Ucraina. Sub conducerea sa, Universitatea Națională Ujgrod a devenit puternic înrădăcinată în cohorta celor mai bune instituții de învățământ superior ucrainene. Potrivit clasamentelor mondiale Webometrics, Scopus, QS EECA University Rankings, U-Multirank astăzi universitatea ocupă 11-14 poziții printre aproape 300 de instituții de învățământ superior ucrainene. El consideră că punerea în aplicare a strategiei de dezvoltare a universității, introducerea metodelor moderne de producție și transfer de cunoștințe, sprijinirea cercetării de bază și actualizarea bazei materiale sunt domeniile prioritare ale activității rectorului său. Colegii numesc combinația armonioasă a democrației și echilibrului cu exactitate și determinare o trăsătură definitorie a stilului său de conducere.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 305


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți