Cultură
19 aprilie 2021

Universitățile din străinătate au obținut dreptul să deschidă filiale în Ucraina

Universitățile din străinătate au obținut dreptul să deschidă filiale în Ucraina
19 aprilie 2021

Universitățile din străinătate au obținut dreptul să deschidă filiale în Ucraina

Instituțiile de învățământ superior din străinătate vor putea de acum înainte să-și deschidă filiale în Ucraina, se menționează pe website-ul Ministerului Învățământului și Științei al Ucrainei, care face referire la decizia № 304 a Cabinetului de Miniștri, notează Agenția BucPress.

La finele lui martie 2021, Guvernul a adoptat hotărârea „Cu privire la specificul creării, reorganizării și lichidării unităților structurale de la instituțiile de învățământ superior, separte din punct de vedere teritorial”, în cadrul îndeplinirii articolului 33 al Legii Ucrainei „Cu privire la învățământul superior”.

Potrivit Radio Ucraina Internațional, comentând această decizie a Cabinetului de Miniștri, adjunctul Ministrului Învățământului și Științei pe problemele integrării europene, Andrii Vitrenko, a relevat că instituțiile de învățământ superior din Ucraina continuă să se integreze în spațiul european al educației. Astfel, în viitor pe teritoriul Ucrainei este prevăzută posibilitatea creării unor unități structurale, teritorial separate, ale instituțiilor de învățământ superior din străinătate.  Deci, cele mai bune practici mondiale în sfera învățământului superior vor putea fi realizate și la universitățile din Ucraina, în baza unor permise corespunzătoare eliberate de Ministerul ucrainean al educației, a precizat Andrii Vitrenko.

Conform hotărârii guvernamentale vizate, instituțiile de învățământ superior din străinătate, care doresc să-și deschidă filiale în Ucraina, trebuie să facă parte din unul dintre următoarele reiting-uri internaționale: QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities — World Top 500 Universities.

Totodată, aceste instituții nu trebuie să ocupe un loc mai jos de poziția 3000. Nu vor primi permise pentru crearea filialelor sale pe teritoriul Ucrainei instituțiile de învățământ superior, care au statut de persoane juridice cu investiții străine din țara-agresor sau statul ocupant, ori sunt înregistrate pe teritoriul statului-agresor, având ca patron-beneficiar un rezident al țării ocupante.

De asemenea, prin hotărârea vizată a Guvernului Ucrainei, sunt introduse anumite limite privind crearea și funcționarea unor unități structurale, teritorial separate, la instituțiile de învățământ superior din orașele Kiev, Harkiv, Lviv, Dnipro și Odesa, notează RUI.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu          

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 901


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți