Cultură
Redactor: Mariana Struț
21 august 2019

Universitatea Națională ”Iurii Fedkovici” din Cernăuți reia colaborarea cu Universitatea din Galați, România

Universitatea Națională ”Iurii Fedkovici” din Cernăuți reia colaborarea cu Universitatea din Galați, România

La Universitatea Națională ”Iurii Fedkovici” cu o vizită a venit rectorul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, România, profesorul Iulian Gabriel Bârsan. Este o a doua vizită anul acesta înrteprinsă de rectotul român.

Delegația română împreună cu reprezentantul Consulatului General al României la Cernăuți, consulul Ionel Constantin Mitea a fost primită de rectorul Universității Naționale din Cernăuți prof. Roman Petrișin, prorectorii Petro Fociuk și Dmitro Fedorțov, potrivit Agenției ACC.


 

”Cu 20 de ani în urmă Universitățile noastre au semnat un acord de colaborare, însă din unele motive acordul nu mai este în vigoare. Prețuim înalt colaborarea recentă și am dori o modificare a acordului de colaborare pentru viitor”, a specificat rectorul Universității cernăuțene, Roman Petrișin.

 Rectorul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați a revelat practicile sale educaționale și a specificat că ”după destrămarea Uniunii Sovietice, Universitățile românești precum și cele ucrainene au căutat sprijin la partenerii din străinătate semnând multe acorduri de colaborare. Din păcate acum 60 la sută din aceste acorduri nu mai funcționează”.

În cadrul întrevederii omologii au convenit că trebuie elaborat un nou text a acordului de colaborare. Iar de la începutul noului an de învățământ acordul va fi ratificat, ceea ce va permite un schimb de experiență mai intensiv.

Consulul Ionel Constantin Mitea la rândul său a asigurat că Consulatul General al României la Cernăuți va sprijini pe toate căile posibile relațiile de prietenie între cele două instituții universitare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 527

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți