Cultură
Redactor: Marin Gherman
26 februarie 2021

Un scuar din orașul Cernăuți a fost denumit „Mihai Eminescu” – decizia consiliului local

Un scuar din orașul Cernăuți a fost denumit „Mihai Eminescu” – decizia consiliului local
26 februarie 2021

Un scuar din orașul Cernăuți a fost denumit „Mihai Eminescu” – decizia consiliului local

În urma unei inițiative a Consiliului Național al Românilor din Ucraina, un scuar din orașul Cernăuți a fost denumit „Mihai Eminescu”. Consilierii locali au susținut acest proiect de decizie în cadrul ședinței din 25 februarie a.c., notează Agenția BucPress.

În afară de scuarul „Mihai Eminescu” în centrul orașului Cernăuți a apărut și scuarul „Ferenc Liszt”, compozitor care a susținut un concert în 1847 în capitala Bucovinei istorice. Inițiativa aparține Consulatului General al Ungariei la Ujgorod.

Așadar, Cernăuțiul are un scuar denumit în cinstea poetului nepereche, Mihai Eminescu. Este vorba de scuarul de pe strada Universității 7, pe teritoriul căruia se află monumentul Luceafărului poeziei românești.

Proiectul de hotărâre cu privire la atribuirea denumirii scuarului a fost înregistrat inițial la Secția de Protecție a Patrimoniului Cultural a Primăriei Cernăuți și a trecut prin procedura de dezbateri publice.  

De menționat că inițiativa cu privire la atribuirea denumirii de „Mihai Eminescu” pentru scuarul de pe strada Universității 7 aparține Consiliului Național al Românilor din Ucraina, care reunește peste 20 de asociații național-culturale și organe de presă din regiunile Cernăuți, Transcarpatia, Kiev și Odesa.

Comitetul coordonator al Consiliului Național al Românilor din Ucraina aduce mulțumiri Secției de Protecție a Patrimoniului Cultural a Primăriei Cernăuți și consilierilor locali pentru susținerea acestei inițiative.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 937


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți