Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
11 ianuarie 2022

Un grup de elevi români au colindat la Eparhia Cernăuților şi Bucovinei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Un grup de elevi români au colindat la Eparhia Cernăuților şi Bucovinei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene
11 ianuarie 2022

Un grup de elevi români au colindat la Eparhia Cernăuților şi Bucovinei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Un grup de elevi ai Liceului „Alexandru cel Bun” din oraşul Cernăuţi au colindat la Eparhia Cernăuților şi Bucovinei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, notează Agenția BucPress.

În cursul zilei de 10 ianuarie, Eparhia Cernăuţilor şi Bucovinei a fost gazda numeroaselor cete de colindători sosite din toată regiunea. Între ele s-a numărat și un grup de colindători de la Liceul „Alexandru cel Bun” din oraşul Cernăuţi.

Ceata de colindători, îmbrăcată în costume tradiţionale româneşti, a fost primită cu mare bucurie de către Mitropolitul Cernăuţiului şi Bucovinei Meletie.

În cele câteva minute, cât a durat întâlnirea cu înaltele feţe bisericeşti, micii românaşi au vestit bucuria naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, cântând mai multe colinde în limba română alături de profesoara de muzică Iana Boiciuc.

De asemenea, elevii au fost susţinuţi de directorul acestei instituţii de învăţământ în limba română, Ion Ignat, dar şi de directorul adjunct pentru activitatea educativă din şcoală, Ancuţa Bâcu.

La rândul său, Mitropolitul Cernăuţiului şi Bucovinei Meletie a mulţumit copiilor pentru frumoasele colinde româneşti, pentru păstrarea acestor tradiţii şi obiceiuri, care trebuie să aibă viitor, „iar viitorul sunt aceşti frumoşi copii”.  Totodată, Înalt Preasfinţia Sa a oferit copiilor dulciuri, bănuţi şi cărţi de rugăciuni, editate în limba română.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu


Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 557


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți