Cultură
05 mai 2021

Un frumos concert de Sfintele Paști la Pătrăuții de Jos din nordul Bucovinei

Un frumos concert de Sfintele Paști la Pătrăuții de Jos din nordul Bucovinei
05 mai 2021

Un frumos concert de Sfintele Paști la Pătrăuții de Jos din nordul Bucovinei

În a trea zi a celei mai frumoase și așteptate sărbători creștine, Învierea Domnului, căminul cultural din Pătrăuții de Jos a fost gazda unui concert frumos și mult așteptat.

După o lungă întrerupere, iată că din nou ne-am adunat în zi de mare sărbătoare creștină la căminul cultural din Pătrăuții de Jos. Sub îndrumarea neostenitelor doamne Larisa Popescu-Chedic, directoare și Natalia Balan, conducătoare artistică a acestei instituții culturale, a avut loc un frumos concert susținut de ansamblul popular de dansuri „Mugurel”.

Mai întâi a fost amenajată o frumoasă expoziție de sfintele Paști  cu coșulețe pline cu cozonaci, ouă roșii, flori... A urmat un scurt recital poetic pascal susținut de membrii cercului artistic „Lira” ce activează pe lângă căminul cultural. Au urmat apoi o suită de cântece și dansuri populare care au umplut sufletele de bucurie și voie bună tuturor celor prezenți.

Ne-au încântat cu vocile lor tinerele și talentatele soliste Daniela Grumeza, Maria Luchinciuc, Gabriela Bahnean și laureata mai multor concursuri naționale și internaționale talentata Xenia Grabiuc.

Surpriza cea mare a fost suita de dansuri populare – Hora, Sârba, Bătuta – prezentate de grupul de dansatori a vestitului ansamblu de dansuri  „Mugurel”, participant și laureat al multor concursuri și festivaluri locale, dar și internaționale.

În frumoase haine naționale, cu opincuți în picioare, acești copii sub îndrumarea celor două doamne, dar și cu susținerea și ajutorul părinților dau dovadă de multă pricepere și dragoste de frumoasele noastre tradiții populare.

Sperăm că de acum înainte vom avea parte de multe asemenea momente de sărbătoare în viața noastră. Or, cântecul, jocul, poezia, graiul, portul, credința, datinile, obiceiurile, tradițiile strămoșești sunt comoara noastră spirituală. Să ne ajute bunul Dumnezeu să le putem păstra și transmite mai departe.

Eleonora SCHIPOR, pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 718


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți