Cultură
Redactor: Mirela Amarie
13 august 2021

Ucraina: Alte șapte monumente istorice au fost adăugate la programul „Marea Restaurare”

Ucraina: Alte șapte monumente istorice au fost adăugate la programul „Marea Restaurare”
13 august 2021

Ucraina: Alte șapte monumente istorice au fost adăugate la programul „Marea Restaurare”

În Ucraina, în legătură cu primirea de finanțare suplimentară pentru programul prezidențial „Marea Restaurare” au fost adăugate încă șapte proiecte, a anunțat ministrul culturii și politicii informaționale Alexander Tkacenko.

„«Marea Restaurare» la scară largă. Lista cu monumentele istorice din cadrul programului prezidențial continuă să se extindă. Datorită primirii de finanțare suplimentară, alte 7 proiecte au fost adăugate pe lista de programe. Toate acestea au fost pre-evaluate de experți și vor fi implementate anul acesta. În special, pe lângă proiectele care urmau să fie finalizate în 2021 au fost incluse: Lavra Peșterilor din Kiev (Lavra Pecerska) și Catedrala Sfânta Sofia din Kiev, Casa Națională de Orgă și Muzică de Cameră din Ucraina, Rezervația Istorică și Arhitecturală de Stat din Berejanî”, a zis Tkacenko.

El a menționat că lista actualizată a fost creată ținând cont de următoarele criterii: monumentul istoric pe care vor fi implementate proiectele aparține formei de proprietate de stat în domeniul managementului Ministerului Culturii și Politicii de Informare din Ucraina; a fost elaborată documentația de proiectare și estimare cu un raport de expertiză pentru lucrări; au fost efectuate toate procedurile de licitație pentru selectarea contractantului și documentația de autorizare relevantă a fost obținută de Inspectoratul de Stat pentru Arhitectură și Construcții din Ucraina (în unele cazuri) etc.

Vă reamintim că, în limitele proiectului „Marea Restaurare”, în doar trei ani, se intenționează să fie restaurate aproximativ 150 de construcții istorice.

Programul „Marea Restaurare” este conceput pentru anii 2021-2023 și își propune să transforme patrimoniul cultural tangibil (bunuri culturale mobile și imobile, monumente, ansambluri, situri arheologice etc.) într-una dintre principalele resurse ale dezvoltării Ucrainei, pentru a le transforma în niște adevărați „magneți” turistici.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 511


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți